8 توصیه تغذیه ای برای سرماخورده ها
در
ماههای سرد سال، انگار ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا به یک اپیدمی
تبدیل میشود. این روزها، در هر خانوادهای حداقل یک نفر یا حتی تمام اعضا
به این بیماریها مبتلا شدهاند. یکی میگوید به دلیل هوای آلوده است و
دیگری آن را به استرس و ضعف بدن ربط میدهد اما چیزی که به نظر میرسد نقش
انکارناپذیری در این میان دارد، نوع خورد و خوراک است که میتواند قوای
جسمانی افراد را تقویت کند.
از
آنجا که رعایت توصیههای تغذیهای به کوتاه شدن دوره این بیماریها کمک
میکند، در این مطلب به 8 مورد از این توصیههای تغذیهای اشاره خواهیم
کرد.
زنجبیل را به خاطر بسپارید: همه
ما زنجبیل را به عنوان یک گیاه با خاصیت ضددرد معده و ضدتهوع میشناسیم
درحالیکه برای کاهش شدت علائم سرماخوردگی نیز مفید است. زنجبیل تازه یا
پودرشده را میتوان در تهیه انواع غذاها و حتی نوشیدنیها به کار برد و
خاصیت ضدالتهابی آن به فرونشاندن سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک میکند.
آب سبزیجات بنوشید: خوردن
انواع سالاد به کوتاه شدن دوره نقاهت بعد از یک آنفلوانزای سخت کمک خواهد
کرد. میتوانید آب سبزیهای تازه را هم بگیرید و با هم مخلوط و میل کنید.
با این کار سیستم ایمنی بدن تقویت میشود. آب سبزیهایی مانند هویج،
گوجهفرنگی و حتی کرفس از بهترینهاست.
ساندویچ گوشت بوقلمون بخورید: گوشت
این پرنده یکی از منابع عالی پروتئین محسوب میشود و خوردن آن به تقویت
قوای جسمانی کمک میکند. البته اگر همراه آن سبزیهای تازهای مانند
سبزیهای برگ سبز تیره و گوجهفرنگی نیز استفاده شود، این خاصیت افزایش
خواهد یافت.
سوپ مرغ بپزید: خوردن
مواد غذایی آبکی در دوران سرماخوردگی آب و مواد مغذی مورد نیاز بدن را
تامین خواهد کرد. در این میان سوپ مرغ یکی از بهترینهاست زیرا بررسیها
نشان دادهاند توانایی بدن را افزایش میدهد و از گرفتگی راههای بویایی و
ابتلا به عفونتهای باکتریایی و ویروسی جلوگیری میکند.
چای گرم بنوشید: در
خانواده چای، چای سبز و سفید و سیاه به دلیل داشتن ترکیبهایی با خاصیت
آنتیاکسیدانی، به کاهش علائم تنفسی سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک میکنند.
اگر این نوشیدنیها را با عسل و کمی آبلیموی تازه میل کنید، این خاصیت چند
برابر خواهد شد.
سیر را از یاد نبرید: سیر
را برای طعم دادن به غذاها، به خصوص سوپ، میتوانید استفاده کنید. این
سبزی با خاصیت ضدمیکروبی، از شدت یافتن بیماریهایی با منشأ ویروسی و
باکتریایی جلوگیری خواهد کرد.
نان تست میل کنید: در
دوره سرماخوردگی تامین انرژی مورد نیاز بدن مهم است و نان تست میتواند
یکی از منابع تأمینکننده انرژی باشد. این نان راحت هضم میشود و میتوان
سوپ مرغ را با چند تکه از نان تست تهیهشده با آرد کامل میل کرد.
موز بخورید: اگر
سرماخوردگی شما علائمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال دارد، خوردن موز
میتواند به کاهش شدت این علائم کمک کند. موز میوهای آسانهضم است و پوره
یا تکههایی از آن، غذایی مناسب برای مبتلایان به این بیماری محسوب میشود.